Fantomen på Operan på Göteborgsoperan

13 - 14 okt. 2017


Sjungs på engelska med svensk text på textmaskin.

Musikens dramatik och skönhet har gjort The Phantom of the Opera till världens populäraste musikal. Den berättar om musikens överväldigande kraft och om människans eviga längtan efter att bli älskad. I handlingens centrum står den mystiske fantomen på operan i Paris och hans besatthet av balettflickan Christine Daaé.

Sedan urpremiären i London 1986 har The Phantom of the Opera setts av över 140 miljoner människor i 30 länder. Nu har två stora nordiska operahus – GöteborgsOperan och Finlands Nationalopera – gått samman om en ny, extravagant uppsättning – den första skapad för och med de fantastiska möjligheter som finns i ett riktigt operahus. Uppsättningen gjorde enorm succé vid premiären i Helsingfors 2015.

Berättelsen och musiken är desamma som alltid och uppsättningen är klassiskt praktfull. Tillsammans med operasångare och stor orkester berör den på djupet.

Musikalartisten Fred Johanson har under sin karriär hyllats såväl i Sverige som på Broadway och West End. I West End sjöng han år 2016 en av Sunset Boulevards manliga huvudroller mot Glenn Close. . Operasångaren Joa Helgesson arbetar främst i Tyskland.

I rollen som Christine Daaé alternerar tre sångerskor: åländska sopranen Sofie Asplund, som de senaste åren gjort bejublade rolltolkningar på bland annat GöteborgsOperan, svenska Frida Engström, som förra säsongen bland annat gjorde ett sensationellt inhopp som Micaëla i Carmen hos oss, samt den estniska musikalartisten Hanna-Liina Võsa, som inte bara sjungit Sandy i Grease 600 gånger i USA utan också gjorde succé som just Christine under spelperioden i Finland.

Tvådagarsresa fred. - lörd.

Program
Buss avgår från Landskrona på fredag morgon och efter kort kaffestopp kommer vi till Göteborg c:a 11.00. Vi ställer in vårt bagage på Hotel Lorensberg vid ankomst och får då reda på när vi kan komma till på rummen. Nu har vi några timmar på stan för shopping m.m. Vi åker buss ner till Operahuset där föreställningen börjar kl. 19.00. Efter föreställningens slut kör vi hem till hotellet för de som önskar.
På lördagen äter vi en god frukostbuffé innan vi checkar ut och lämnar ner väskorna till förvaring. Nu har vi några timmars egen tid för shopping, lunch och andra trevligheter innan vi packar in i bussen och åker hemåt kl.15 från hotellet. Vi beräknas vara hemma vid 18-tiden.     

I priset 2 350:- ingår: Bussresa, biljett på parkett rad 16-18, övernattning i dubbelrum inkl. frukostbuffé samt reseledare. Enkelrumstillägg: 200:-

Bokningsläget: Platser i bussen finns. Biljetter numera endast i mån av tillgång på Operan liksom plats på hotellet.

BOKNINGAR numera endast via mail. Självklart bokas du i den ordning som mailen kommer in.

FRÅGOR:Tel. 0418-431411  (Lennart Ekström)
lennart@bussresandirekt.se         
   ångerskor: åländska sopanen

    Hem