Vinresa flyg/buss Italien 14 - 23/9 2017
Efter stort mailintresse för vinresa till Italien komponerade vi denna resa med med flyg ner till Nice. Vår egen buss hämtar där och kör oss runt i Piemonte, Valpolicella och Alto Adige. Alla intresserade fick inte plats så det var alltså väldigt populärt. Här följer program för resan.

Resan genomförd - bilder kommer! Ledsen! Har problem med bildöverföringen - jag meddelar när det är klart....

Program i korthet (små förändringar kan ske)
Torsdag  14 sept. Vi flyger från Kastrup med SAS kl. 09.40 och anländer till Nice vid 12-tiden. Efter hämtning av bagage står vår svenska buss och väntar för att ta oss till Alba. Efter ett stopp längs vägen för lunch anländer vi sen eftermiddag till Hotel Savona. Vi äter gemensam middag på Trattoria Cascina Shiavenza i Serralunga d’Alba.

Fredag  15 sept. Vi besöker GD Vajra utanför Barolo. Därefter åker vi till Barbaresco för lunch på Antica Torre (kan bli besök på Prodottori också). På eftermiddagen besöker vi La Spinetta i Castagnole Lanze utanför Neive. Kvällen fri.

Lördag  16 sept. Heldag i Barolo-området. Vi besöker Azienda Agricola Brezza på förmiddagen för att sen äta lunch på Hotel Barolo i samma familjs regi. På eftermiddagen besöker vi Cantina Josetta Saffiro i Monforte d’Alba. Kvällen fri.

Söndag  17 sept. Denna dag förflyttar vi oss till Valpolicella, där vi bor på Hotel Borghetti i Parona. Vi äter lunch på Trattoria Caprini i Negrar för att sen besöka Speri Viticoltori i Pedemonte.  Middag på hotellet.

Måndag  18 sept. Vi besöker på morgonen Azienda Musella i San Martino.   Därefter Verona på egen hand resten av dagen.

Tisdag 19 sept. På förmiddagen står Allegrini på programmet. Provningen arrangeras i Palazzo della Torre i Fumane. Sen blir det lunch i Enoteca della Valpolicella och tidig eftermiddag besök hos Azienda Begali Lorenzo. Sen eftermiddag styr vi norrut mot Alto Adige, där vi bor på Comfort Hotel Erica i Salorno. Middag på hotellet på kvällen.

Onsdag 20 sept. Heldag Alto Adige. Förmiddagsbesök hos Tenuta Alois Lageder i Margreid. Därefter besöker vi Elena Walch för vinprovning och lunch på Castel Ringberg. Vi reser vidare för att på eftermiddagen besöka ett hög-klassigt kooperativ, Cantina Terlano. En innehållsrik dag avslutat med middag i Restaurant Patauner i Siebeneich.

Torsdag 21 sept. Efter frukost fortsätter vi norrut mot Franken, där vi bor på Hotel Turmdieb och Das Leipolds i centrala Volkach. 

Fredag 22 sept. Heldag i området. På förmiddagen beger vi oss till Escherndorf för provning hos Weingut Michael Fröhlich följd av en Brotzeit. (Lunch med bröd och kallskuret – vin ingår). På eftermiddagen åker vi söderut till Iphofen där vi först besöker Weingut Wirsching för att sen avsluta med middag på Hotel  Zehntkeller.

Lördag 23 sept. Tidig morgon lämnar vi Franken för hemresa under dagen med ankomst Malmö på kvällen

Hem