Vinresa med Kaj Ströberg till
Franken, Tyskland
24 - 29/5 2017 (6 dagar)
Resan genomförd - Se bilder    

För vår 14:e resa till Franken har vi boende för alla på samma hotell, Hotel Turmdieb, i den charmiga byn Volkach.
Program(prel.) Vi åker tidigt från Landskrona mot Fulda, där vi övernattar efter middag. Nästa dag blir det vinbesök, inkvartering på hotellet centralt i Volkach och gemensam middag på kvällen. Vi fortsätter sen med två vinprovningar per dag, en dag i Würzburg och ytterligare två gemensamma middagar. På hemresedagen åker vi tidigt och kommer till Landskrona på kvällen.

Preliminärt program

Onsdag 24 maj
Avresa från Landskrona med ankomst tidig kväll till Fulda. Övernattning på Hotel Zum Ritter. På kvällen äter vi gemensam middag på Restaurant No 8.

Torsdag 25 maj
Efter frukost och halvannan timmes resa når vi Iphofen med  besök hos Weingut Hans Wirsching, där vi avsmakar deras mycket välgjorda och prisvärda viner. I Iphofen äter vi också lunch på Iphöfer Kammer. På väg till Volkach stannar vi till hos Paul Weltner i Rödelsee för ännu en provning. Därefter checkar vi in på Hotel Turmdieb, centralt i Volkach. Det blir gemensam middag på kvällen.

Fredag 26 maj
Vi åker till Würzburg och besöker på fm. Schmitt´s Kinder i Randersacker. Därefter kör vi in till centrala Würzburg, där det blir tid för vandringar i stan samt tid att äta lunch innan vi vänder åter mot hotellet. Sen eftermiddag besöker vi Max Müller på promenadavstånd i Volkach.

Lördag 27 maj
På förmiddagen beger vi oss till Bürgstadt i Mainviereck. Där besöker vi Paul Fürst, av många ansedd som den store producenten i Franken vid sidan av Horst Sauer. Ett spännande besök kan utlovas. Vi kommer att prova klassisk Riesling från Centgrafenberg, Weissburgunder Barrique och givetvis de berömda röda vinerna på Spätburgunder. Därefter åker vi till Miltenberg för lunch på Gasthaus Zum Riesen. Sen eftermiddag gör vi ett besök hos Glaser - Himmelstoss i Nordheim. Besöket avslutas med gemensam middag på en restaurang i byn.

Söndag 28 maj
Idag åker vi till vinbyn Escherndorf. Vi besöker Michael Fröhlich och provar vinerna från det berömda Lumpläget. Mellan provning och inköp blir det Brotzeit (bröd och kallskuret) hos familjen Fröhlich. Vi promenerar några hundra meter till den välkände Horst Sauer för provning. Därefter åker vi hem och får lite egen tid i byn innan vi avslutar dagen med gemensam måltid på Gasthaus Zur Krone.

Måndag 29 maj
Efter frukost lämnar vi Volkach och kommer till Landskrona på kvällen med en buss fullastad med bocksbeutelflaskor och minnen.

I priset från XXXXX ngår: Bussresa, fem övernattningar i dubbelrum med frukost, alla vinprovningar, minst en måltid per dag, vinguide samt reseledare.
Enkelrumstillägg: 950:-  Min. 15 - Max. 30 deltagare  
   OBS! Priset varierar beroende på rumsstorlek i Volkach.
* Val av rum efterhand som anmälan kommer in. Finns mindre och större rum
* Vid många enkelrum brukar vi använda Hotel Das Leipolds
  

Bokningsläget:

BOKNINGAR nu endast via mail (tid och datum gäller)
OBS! Din bokning är inte klar förrän den är bekräftad!
lennart@bussresandirekt.se

FRÅGOR
Tel. 0418-431411 - 0708-520117 (Lennart Ekström)      

FRÅGOR
0418-17818 (Kaj Ströberg)

kaj.stroberg@brevboxen.se
Kaj Ströbergs hemsida       

 

 

Bilder från tidigare resor till Franken

Hem