Vinresa med Kaj Ströberg till Piemonte och Valpolicella

1 – 9 september 2013 (9 dgr)
Resan 2013 genomförd - bilder kommer men dröjer p.g.a resa. Troligen ny resa hösten 2014

För 8:e gången åker vi ner till härliga Italien. Även denna gång blir det i september. Vi njuter av god mat och naturligtvis av många goda viner från de stora och välkända producenterna som Allegrini, La Spinetta, Speri med flera.

Program(prel.) - Vi åker tidigt från Landskrona mot Fulda, för middag och övernattning. Sen åker vi vidare mot Schweiz och kommer till Lugano på sen em. Efter övernattning kör vi över Alperna in mot Piemonte, provar vin och äter lunch i Barbaresco innan vi checkar in på Hotel Savona i Alba. Nästa dag blir det en dagstur med vinprovningar och lunch i Barolo. Vi åker mot Verona och har ett vinbesök längs vägen innan vi checkar in på Hotel Borghetti utanför staden. De nästa två dagarna blir det producentbesök i Valpolicella samt tid att besöka Verona. Dagen därpå åker vi upp mot Würzburg för övernattning och middag på Hotel Lamm. Vi beräknas vara i Landskrona på kvällen.

Programmet är preliminärt och små ändringar kan förekomma
Söndag 1 sept.
Avresa kl. 07.00 från Landskrona med ankomst tidig kväll till Fulda, där vi övernattar på Ibis Hotel. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Måndag 2 sept.
Efter frukost åker vi mot Lugano i Schweiz. Sent på em.checkar vi in på Hotel International au Lac beläget vid den vackra strandpromenaden. På kvällen blir det middag på hotellet.

Tisdag 3 sept.
Vi lämnar Lugano och anländer till Barbaresco utanför Alba på förmiddagen, där vi besöker Produttori di Barbaresco. Efter lunch på Trattoria Antica Torre fortsätter vi sedan mot Alba och besöker Prunotto. Vi checkar in på centrala Hotel Savona i Alba och äter på kvällen en gemensam måltid.

 

Onsdag 4 sept.
Efter frukost åker vi till Grinzane Cavour  i Barolodistriktet  och besöker La Spinetta.Därefter tar vi oss till byn Barolo för lite egen tid där, innan lunchen på Restaurant Brezza.
På eftermiddagen besöker vi Mauro Veglio i La Morra. Resten av dagen och kvällen är fri för egna aktiviteter i Alba.

Torsdag 5 sept.
Vi åker idag mot Verona, men börjar med provning hos Braida i Rocchetta Tanaro som vi passerar på vägen. Efter picnic passerar vi Gardasjön, innan vi når Hotel Borghetti i Parona strax utanför Verona. Senare på eftermiddagen besöker vi Azienda Speri i Pedemonte. Dagen avslutas med gemensam måltid på hotellet.

Fredag 6 sept.
Dags för utfärd i Valpolicella Classico-området. Vi tas på förmiddagen emot av en av de ledande producenterna i området, Allegrini i Fumane. Efter gemensam lunch  på Al Covolo i Sant’Ambrogio återvänder vi till hotellet. Resten av dagen är disponibel för egna aktiviteter i Verona med omgivningar.

Lördag 7 sept.
På förmiddagen besöker vi Tenuta Sant` Antonio, där också en lätt lunch serveras. Senare på dagen arrangeras en guidad rundtur med engelsktalande guide för dig som önskar. Eftermiddagen och kvällen är annars fri för egna strövtåg och upptäckter i den vackra och historiska staden.

Söndag 8 sept.
Efter frukost startar vi hemresan med att köra motorvägen upp mot Brennerpasset, förbi Innsbruck mot etappmålet Höchberg utanför Würzburg i Franken. Framåt kvällen checkar vi in på Hotel Lamm. På kvällen blir det en gemensam avslutningsmiddag i hotellets restaurang.

Måndag 9 sept.
Vi lämnar Lamm i Höchberg och anländer till Landskrona på kvällen.

 

I priset 12 150:- ingår: Bussresa, boende i dubbelrum inkl. frukost i åtta nätter, fem middagar,  tre luncher, alla vinprovningar (7-8), vinguide och reseledare.
Enkelrumstillägg: 1 500:-  Min. 15 och max. 30 deltagare

 

ANMÄLAN och FRÅGOR
Tel. 0418-431411 Fax. 0418-431323            
lennart@bussresandirekt.se

FRÅGOR
0418-17818 (Kaj Ströberg)
kaj.stroberg@telia.com

 

 

Några länkar som kan vara intressanta att titta på:
www.produttori-barbaresco.it
www.prunotto.it
www.mauroveglio.com
www.la-spinetta.com
www.braida.it
www.speri.com
www.allegrini.it
www.cantinavalpantena.it
www.langheroero.it
www.tourism.verona.it
www.verona.com
www.arena.it
I have just compared your picture to the hublot replica uk I ordered. I have already noticed the one you want to send has no date window and two buttons missing from the side which cartier replica uk it look unauthentic! The face is also rolex replica sale and not as detailed. This is obviously a much cheaper replica and looks like it is worth around half the price. Please contact me as I may have to cancel which is a shame as I really wanted this rolex replica.

Bilder från tidigare resor

Hem