Rheinhessen, Rheinpfalz, Nahe och Rheingau
med Kaj Ströberg  

  22 - 27/6 2015


Tyvärr måste för första gången ställa in en vinresa!

Detta p.g.a. för få anmälningar.

Tyskland är i dag ett av vinvärldens mest intressanta områden, väl värt att lära känna.
Efter förra årets lyckade resa känner jag starkt för att komma tillbaka och åter igen möta landets erkända topp - producenter. Givetvis kommer mycket att handla om underbara Rieslingviner, men vi kommer också att avsmaka andra viner, allt efter producentens utbud. Vi kommer att få vara med om högklassiga provningar, möta människorna bakom vinerna och få information om olika filosofier om odling och vinifiering, några av odlarna är biodynamiska. 
Resan innebär också mycket goda inköpsmöjligheter.

Program 2015 - Resan är ännu inte detaljplanerad men den kommer i stort sett följa föregående resa som såg ut så här:
Dag 1 - Bussresa genom Tyskland, övernattning i Münzenberg på Hotel Burghotel. Gemensam kvällsmåltid på hotellet.

Dag 2 - Vi passerar Rheinhessen och stannar först till hos Weingut Kühling-Gillot i Bodenheim och efter lunch i Landhaus D i Osthalten besöker vi Weingut Wittman i Westhalten. Efter incheckning på Hotel Steigenberger i Deidesheim, Pfalz, där vi bor två nätter, är kvällen fri.

Dag 3 - Heldag i Pfalz. På förmiddagen besöker vi Weingut Christmann i Gimmeldingen, äter lunch i Noëlls Restaurant i Forst varefter vi tillbringar eftermiddagen hos Weingut Georg Mosbacher i samma by.  På kvällen blir det sedan provning med Brotzeit  (smårätter) hos Weingut Dr. Bürklin-Wolf i Wachenheim.

Dag 4 - På väg till Rheingau besöker vi Weingut Emrich-Schönleber i Nahe. Efter lunch i Eltvinum i Erbach tillbringar vi eftermiddagen hos Weingut Robert Weil i Kiedrich. Sen eftermiddag checkar vi in på Jagdschloss Niederwald ovanför Rüdesheim, där vi bor två nätter. Kvällen fri.

Dag 5 - Heldag i Rheingau med besök hos Weingut Leitz i Rüdesheim och Weingut Peter Jacob Kühn i Oestrich-Winkel. Däremellan äter vi lunch i Kloster Eberbach. På kvällen gemensam måltid i Jagdschloss Niederwald.

Dag 6 - Hemresa
(Reservation för smärre ändringar, men fullgoda alternativ finns att tillgå utan att resans kvalitetsambition minskas!) 

I priset 10 450 kr ingår: Bussresa, bro- och färjeöverfarter, vägskatter i Danmark och Tyskland. Fem övernattningar i dubbelrum med frukost, alla vinbesök med högklassiga provningar, fyra luncher, en Brotzeit och två middagar.
Enkelrumstillägg: 800:-  Min. 15 - Max. 25 deltagare  

Vinguide och reseledare Kaj Ströberg

 

FRÅGOR
Tel. 0418-431411            

lennart@bussresandirekt.se

FRÅGOR
0418-17818,
070-9947403(Kaj Ströberg)
kaj.stroberg@brevboxen.se
Kaj Ströbergs hemsida

 

Hem