USA:s Västkust 18 sept. – 5 okt. 2013(18 dagar)
San Francisco, Highway 1, Hollywood, San Diego, Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley,Yosemity m.m.

Resan genomförd - se bilder

 

Vi flyger till San Francisco, hyr bilar och tillbringar de första dagarna där. Vi besöker Napa Valley, Muir Woods och Alcatraz. Naturligtvis ser vi även Golden Gate och själva stan med de berömda gatorna samt Fisherman´s wharf. Vi lämnar San Fr. och åker söderut på Highway 1 mot Monterey och Carmel. Vi övernattar här innan vi kör den fantastiskt vackra 17 mile drive till Pebble Beach och vidare på en fantastisk kuststräcka ner till Solvang(den danska staden).

 

 

Efter övernattning passerar vi Santa Barbara  innan vi når Hollywood för två övernattningar. Här hinner vi med att se Beverly Hills, Universal Studios och Chinese Theatre på Hollywood Blvd innan vi åker ner till San Diego.

 

 

Vi lämnar kusten och åker in mot Arizona för boende nära Grand Canyon. Vi njuter av vackra Grand Canyon. Vi övernattar i Page för att sedan köra till Bryce Canyon i Utah. Här finns ett mycket vackert natursceneri.

 

 

Söndagen den 29:e når på eftermiddagen tokiga Las Vegas. Här stannar vi tre nätter innan vi kör ner genom Death Valley och sedan igenom Yosemity National Park. Vi övernattar vid Mammoth Lakes innan vi styr mot San Francisco för en sista övernattning innan hemresan på fredagen den 4:e.
Vi kommer till Kph på lördagen.

 

Bilder från resan 2008

FRÅGOR
Tel. 0418-431411 Fax. 0418-431323            
lennart@bussresandirekt.se

TEKNISK ARRANGÖR: My Planet, Göteborg