Vinresa till Österrike med Kaj Ströberg
21 - 29/8 2017 (9 dagar)

Resan genomförd         se bilder

 

Liksom våra två tidigare resor åker vi med buss till sommarvackra Österrike och bor 5 nätter i Gumpoldskirchen, strax söder om Wien.
Med fashionabla Hotel Turmhof bland vinfälten som utgångspunkt gör vi utfärder till Neusiedler See, Wachau och Kamptal.
Givetvis ägnar vi också undersköna Wien vårt intresse - bra förbindelse med Gumpoldskirchen.
Resan avslutas med en heldag i Franken.

Preliminärt kortfattat program (Nu årets program)

Månd. 21 aug. Avfärd på morgonen från Landskrona till Weissenfels och incheckning på Parkhotel Güldene Berge. Middag på kvällen. (820 km)

Tisd. 22 aug. Efter frukost åker vi via Passau till Gumpoldskirchen och inkvartering på Hotel Turmhof. Middag på kvällen. (700 km)

Onsd. 23 aug. Idag gör vi en utfärd till Neusiedlersee och Rust med besök hos Weingut Feiler-Artinger och lunch på Hofgassl. På hemvägen besöker vi Weingut Birgit Braunstein i Purbach.

Torsd. 24 aug. Idag utfärd till Kamptal och besök hos Weingut Hiedler i Langenlois. Lunch äter vi på  Gasthaus Gutman i Zöbing. På eftemiddagen besöker vi Weingut Leth i Fels am Wagram. På kvällen erbjuds provning på Weingut Gebeshuber i Gumpoldskirchen.

Fred. 25 aug. Hela dagen fri med möjlighet att åka in till Wien. På kvällen provning hos Weingut Biegler i Gumpoldskirchen. 

Lörd. 26 aug. Utfärd till Wachau. Först besöker vi Weingut Emerich Knoll i Unterloiben för provning och därefter lunch i restaurang Loibnerhof.  På eftermiddagen besöker vi Weingut Schmelz i Joching.

Sönd. 27 aug. Vi lämnar Gumpoldskirchen och åker till Höchberg/Würzburg och övernattning på Hotel Lamm. Middag på kvällen (600 km)

Månd. 28 aug.Vi åker på förmiddagen in till Würzburg varvid tillfälle ges att på egen hand bekanta sig med den historiska staden. På eftermiddagen åker vi sedan till Iphofen, där vi besöker Weingut Hans Wirsching. Vi avslutar sedan med att äta en gemensam middag i Iphofen på Rest. Zehntkeller.

Tisd. 29 aug. Direkt efter frukost lämnar vi för resan hemåt (920 km)

I priset ingår: Bussresa, åtta övernattningar i dubbelrum med frukost, alla vinprovningar, tre luncher och fyra middagar, vinguide samt reseledare.
Min. 15 - Max. 30 deltagare 

FRÅGOR
Tel. 0418-431411 - 0708-520117 (Lennart Ekström)      

FRÅGOR
0418-17818 (Kaj Ströberg)

kaj.stroberg@brevboxen.se
Kaj Ströbergs hemsida       

Se bilder  från 2015   

Hem